Produkter

36.8°
+
Louise Valentin
0

En get någon?

Vad ska man ge till den som har allt? En fråga som jag tycker att man hör ofta! Det är inte så svårt, varför inte en get!? Jag kan inte komma på någon bättre present till den matintresserade än en get som ger mjölk till en hel familj i Moçambique.
Läs mer om Produkter, Julklappar,
37.0°
+
Roger Åberg
0

Salami Fever

Hmm

Det här är faktiskt bara konstigt. Vilken annan mat skulle ni vilja göra så här med? Skulle ni över huvudtaget göra så här med någon mat alls?
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Pipparkaka

Vill du få mormor att sätta peppakakan i halsen, gör dem då med dessa pipparkaksformar. Finns på Designtorget.
Läs mer om Produkter, ,
36.8°
+
Louise Valentin
0

Glöggtider

Att döma av vädret så börjar det bli dags för glögg. Varför inte göra en glöggprovning nu, så du vet vad du vill ha till jul. Både Blossa och Dufvenkroks har jättegulliga små provpaket med fem små flaskor glögg i varje förpackning. Perfekta miniflaskor vid en provsmakning!
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Potatisens nya kläder

Swegro lanserar potatis i ny förpackning. En förpackning som gör att knölen går att mikra istället för att koka. Jag ställer mig mycket tveksam till dessa nymodigheter och kan inte i min vildaste fantasi tro att de är lika goda som kokade, men vad vet jag? Jag har ju inte testat. Fast jag måste ju erkänna att jag ändå blir lite lockad av en tillagningstid mellan 4-5 minuter! Undrar du varför potatisen kan ligga i genomskinlig plast hela dagen uta...
Läs hela artikeln
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Chricke
0

Matlistemaskin

För dig som inte har händer eller penna.

Sorterar matvaror i alfabetiskt eller den ordning de ligger i affären. 149$ kan tyckas liiite mycket för en sak som kan bytas ut mot 1 penna.
Läs mer om Produkter, ,
37.2°
+
Louise Valentin
0

Det goda köket

9-11 november

Brukar du ofta fråga dig ”Vad ska jag göra i helgen”? Den här gången finns det inga alternativ om du är matintresserad i Stockholmstrakten. Gör bara som jag säger ta på dig skorna och bege dig till mässan ”Det goda köket” i Älvsjö. Stämningen kommer att vara på topp och du kommer att kunna fynda som en galning! Att det dessutom finns möjlighet att lära sig sabreragör ju inte saken sämre!
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Fin vodka

Bästa vodkan enligt många.

Det finns många dyra vodkasorter nuförtiden. Gray Goose, Ketel One, Stolichnaya Elit osv. Det verkar dock som de flesta kritiker landar på en flaska. Jean-Marc XO kallas genomgående för prisvärd, trots dess pris på cs 400kr
Läs mer om Produkter, ,
36.9°
+
Chricke
0

Batter Blaster

Pannkakor på sprayburk

Det är tyvärr alldeles för sällan jag orkar ställa mig och göra pannkakssmet söndagsmorgon. Det är därför jag inte avfärdar konceptet med Batter Blasters. x22Shake, point, blast and cookx22. Fantastiskt, jag är såld! Extra poäng för den super-cheesy videon.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Internationella vegandagen!

Torsdagen den 1/11

Idag är det internationella vegandagen. Ett bra sätt att fira är med denna fantastiska tårta, det ska jag göra!
Läs mer om Produkter, ,
36.9°
+
Chricke
0

Guldmat

stoppa guld och silver i munnen.

Att stoppa guld i spriten och maten har funnits ett tag. Det kan tyckas smaklöst men det har även en vacker effekt. Easy leaf i är storleverantören av matguld och matsilver. På deras sida finns fler bra guld och silverrecept. Nu måste jag verkligen sluta skriva ofrivilliga vittigheter.
Läs mer om Produkter, ,
37.2°
+
Chricke
0

McBalls

Kötbullar på McDonalds

-En påse köttbullar tack! -Vill du ha meal med plusmeny? En påse med 5 eller fler köttbullar kommer man kunna beställa. Tyvärr inte med bostongurka, mos och lingon. Köttbullarna kommer från Findus.
Läs mer om Produkter, ,
37.3°
+
Louise Valentin
0

Några gubbar att tycka synd om

Lite förnyelse bland pepparkaksformarna är alltid kul. Om du inte vill att någon ska äta dina kakor så kan du använda dessa formar, fast å andra sidan då kan du ju bita i dem själv istället…
Läs mer om Produkter, ,
36.7°
+
Louise Valentin
0

FN-dagen

Idag är det FN-dagen och som alla andra dagar med värdighet firas den med en bakelse! 3,5 av varje såld balelse går till projektet röj-en-mina. Hinner du inte idag så är det lugnt de finns hela veckan!
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Håll maten varm eller kall

Ett smart serveringsfat

Oggi innehåller en temperaturkänslig gel som kan hålla temperaturen. Värm fatet i ugn eller kyl i kylen. Ställ fram maten och fatet håller temperaturen i timmar.
Läs mer om Produkter, ,
37.2°
+
Chricke
0

Håll maten kall

Ett smart svenskt serveringsfat

En jättefin produkt från Birgitta Folcker Sundell som har förärat henne Stockholms Stads Uppfinnarstipendium. Inte bara det, hennes kylda serveringsfat har även ett eget frimärke som kom ut i mars.
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Chricke
0

Bacillskräck?

Kan funka mot tjejbaciller

Lotus i Usa säljer ett kit för att neutralisera upp till 99,9% av gifter och bakterier på dina grönsaker. Det innebär att jag inte kommer ta patent på min planerade miljardvinstprodukt, grönsakstvålen (naturligtvis bara vatten med citronsyra). Måste säga att 170 dollar för en elektrisk fruktkorg känns lite väl dyrt.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

På Jakt

Om du känner att du håller med Chrickes väns syn på kött kanske detta ”Startkit för grisjakt” är något som du ska önska dig i julklapp! Eller varför inte lyckas få en härlig vildsvinsstek istället för skinka på julbordet, problemet är kanske bara det lilla problemet med jaktlicensen…
Läs mer om Produkter, ,
36.9°
+
Louise Valentin
0

God Choklad

Dessa små chokladbollar är bara för goda. Fin och god choklad på ytan och en liten bitter kaffeböna i mitten! Kan nästan inte bli bättre. Dessutom kan man äta dem med gottsamvete eftersom de är rättvisemärkta!
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Tétimer

Bananasbra idé men oj så ful.

Det är svårt nog att veta hur länge tepåsen ska vara i när man står och väntar vid koppen. Att kunna prova sig fram till den perfekta tiden med sitt favoritté är ju perfekt. Jag slänger i påsen innan jag meckar mackan på morgonen. Sen glömmer jag bort det tills tét smakar bark. Pinvinen är lite för ful för min smak, så det blir nog ett hemmabygge med en vridtimer, tejp och en glasspinne.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Snabbkaffe

Boing Boing hyllar Aeropress

BoingBoing TVs Mark Frauenfelder hyllar sin favoritapparat. Portabel och tämligen smidig. Jag gillar framförallt att den bygger på att man micrar vattnet.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Trötta frukostflingor?

Dubbelbottnad frukostskål löser livets problem.

Det här funkar nog inte toppen med filmjölk. Men oj vad skönt att kunna lassa i sig sina sockertäckta kolhydrater i riktigt knastrigt tillstånd hela skålen igenom. Flingorna vilar på en liten avsats ovanför mjölken. Skeda i dig nybadade flingor från den djupa delen av frukostpoolen. Fantastiskt!
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Chricke
0

Chokladtemperatur

instruktionsfilm

Upphettning kylning, upphettning, kylning... Choklad är knepigt. Chow har en liten instruktionsfilm om hur du får kristallerna i chokladen att få den rätta hårda, glansiga konsistensen.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Håll liv i örterna

Ett sätt att se till att dina örter håller längre än hem från butik.

Håll liv i örterna upp till 3 veckor längre, framförallt de som inte köps i kruka. En riktigt snygg slimmad lösning som får plats i kylskåpsdörren.
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Chricke
0

Vakumpåsar

Äntligen en enkel vakumlösning

Mat håller betydligt längre ju mindre luft den är i kontakt med. Frisper är en enkel lösning på att vakumsuga förvaring. Vakumsystem har mest bestått av gigantiska tv-shopmaskiner. Frisper är en liten klämma som sticke hål i påsen, suger ut luften och sen sluter igen hålet genom att snabbt smälta plasten runt.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Quorn by Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli är den senaste profilen som gästar Quorn för att dela med sig av sina favoritrecept och erfarenheter av Quorn-produkter. Det står italienskt på menyn när familjen Perrelli lagar till höstens godaste middagar, kanske inte så konstigt med tanke på att Charlottes man har en italiensk restaurang. Quorn kan vara gott om man tillagar det rätt. Charlottes cannelloni med Quorn Bitar, spenat & mascarpone tycker jag lät väldigt goda föru...
Läs hela artikeln
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Baka mera!

Visst är det gott med nybakat bröd! Fast det är inte så ofta man orkar baka själv. Ett enkelt sätt att orka, är att köpa en färdig bakmix. Du kanske tänker men då får jag ju inget surdegsbröd, hur ska det då gå med mitt järnupptag om jag samtidigt äter fullkorn? Då kan jag lugna dig och berätta att Pauluns brödmixar både innehåller surdeg och är fiberrikt samtidigt som det gott och mycket enkelt! Ett litet tips om man vill att toppingen ska ligga...
Läs hela artikeln
Läs mer om Produkter, ,
37.2°
+
Chricke
0

Vegan i stan

Restauranger och butiker i Stockholm för vegankompisar

Ska du gå ut och äta med kompisar som är veganer och har tröttnat på kinakrog som enda veganalternativ är det här en toppensite. De har ingen lista på falaffel, tofu eller hälsobutiker utan snarare de mindre kända som förtjänar lite exta uppmärksamhet.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Lokalproducerat

Om du bor i Skåne och vill äta mer lokalproducerat är det här sidan för dig. Har du tidigare skyllt på att du inte vetat var gårdsbutikerna låg så har du nu inte något att skylla på långre!
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Chricke
0

Minimunkmaskin

fritera mini-donuts hemma

Dough-Nu-Matic är väl kanske inte världens bästa namn. Men den levererar någonting fantastiskt. Jag vet flera som drömmer om att ha burgarmaskin, pizzamaskin och liknande hemma. Nu kan man till det facila priset 850kr (exkl) ha en liten kompis hemma som gör mini-donuts. Hjärtat och artärer skriker nog i panik hela vägen in i köket, men oj så gott.
Läs mer om Produkter, ,
36.9°
+
Louise Valentin
0

Mera lyx

Dessa fantastiska glassar skulle jag vilja att alla fick smaka. De är gjorda på äkta grädde, finaste vaniljen och valrhonacholad. Trots att glassen är kall smälter chokladen i munnen och när man sedan kommer in till gräddglassen är den så len och fin att man nästan svimmar. Man kan tycka att det är dyrt med dryga 30 kr för en pinne med glass men med tanke på att den är så mättande att den ersätter en måltid så är det inte så farligt, en lunch på ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Produkter, ,
36.9°
+
Louise Valentin
0

Finmat

Vill du ha alla lyxproduketer samt alla nödvändiga kryddor, men har inte tid att gå ut och handla dem. Kolla in sidan gourmera de har ett väldigt stort och gott sortiment. Är du ingen skogsmulle så kan du köpa deras torkade svamp med det trevliga namnet BjörnMat!
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Vapiano

Idag öppnar en ny italiensk restaurang i Stockholm, Vapiano. Det är en konceptrestaurang som för första gången öppnar Sverige. De vill göra vällagad fastfood, som ska gå att äta både snabbt och långsamt. Du ska kunna gå in på Vapiano och äta en trerätters meny eller bara ta en kaffe.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

För den lille matkemisten

Vad sägs om en matfuktdammsugare

Med hjälp av en upphettad vakumkammare kan du tömma matprodukter på fukt för att senare återfylla dem med alternativ. T.ex. kan du låta torka ut köttet för att senare återfukta med rödvinsfond. Även extremt effektiv om du vill torka svamp och frukt.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Guinness

Den här enormt torra videon är väldigt informativ, helt plötsligt känner jag mig som en guinness-kännare som vet hur det ska vara.
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Fina tårtor

Maria är en fena på att göra tårtor. Hon verkar ha miljarder idéer både på utseendet och innehållet i tårtorna. Varje gång det kommer en ny blir man bara än mer imponerad!
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Härligt äckligt

Mat som ska smaka illa har alltid fascinerat mig, sådan mat som en del äter trots att majoriteten anser att det är äckligt. Oftast handlar det om fermenterad mat som t.ex. surströmming eller den japanska rätten natto. Natto är jästa sojabönor och anses av de flesta som ganska äckligt. Både konsistensen och smaken är inte speciellt lättflörtade, vill du lära dig mer kolla den här sidan, njut eller äcklas!
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Cajsa Warg och framåt

När Publicservice är som bäst:

Historien om den svenska kokboken är ett mycket spännande program. Passa på och se det så läge det ligger kvar på SVT:s hemsida. De går igenom en massa intressanta kokböcker, många av de klassiska och även nya spännande. Dessutom så berättar bloggaren Lisa Förare Winbladh historien kring många kryddor. Se programmet. svt.se Om programmet.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Fina lådor

Det finns vissa som verkligen vill ha en speciell estetetik i sin lunchlåda. De kallas Bento och är extremt genomarbetade. Självklart skulle det vara kul att äta gurka utstansad som fjärilar, men är det verkligen värt all tid? Man kan köpa fina bentoboxar här, själv föredrar jag Ikeas fantastiska och billiga serie PRUTA.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Bartenders i Tokyo

Metropolis pratar med drinkproffsen.

Japanmagasinet Metropolis pratar om drinkar med bartenders från den högre skolan i Tokyo. Drinkar du gärna sakta sippar långsamt, långsamt. Metropolis samtalar även med vinnaren av Japans 42 Below Cocktail World Cup, Masahiro Kon. Samt 3e pristagaren och vinnaren 2005. Det bjuds även på 4 stycken drinkrecept. Mt. Fuji (från Old Imperial Bar) Sawa (skapad av Kouhei Kinoshita) Kino-lau (skapad av Mami Kokubo) Cherry Tomato Martini (skapad av Mas...
Läs hela artikeln
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Julienneisator

Få fina julienneskruvar enkelt

Ovanligt smidig liten sak för att snabbt få tunna skruvade spaghettistrån från morot, gurka, squash, eller vad som helst avlångt som är skivbart. Väldigt bra om man vill göra en pasta av zucchini. In med grönsaken skruva och vips! Nu ska vi bara se om det går att få in ett granny smith till havregrynsgröten.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Gummy haggis och tapeworm

Men bara på lördagar

I kategorin chockgodis har Bonbon från danmark legat långt fram. Nu tycker vi ändå att Archie McPheex27s klart gör ett ryck med sitt nya godis på temat fylld fårmage och binnikemask. Jag vet vad nästa steg är, men jag tror ingen skulle vilja äta det.
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Förnyelse

Har du tröttnat på din gamla vanliga mat. Våga testa Lisa Förare Winbladhs nya kokbok ”Ditt nya skafferi” och dina grytor kommer att le. För precis som människor så vill grytor lära känna nya kompisar och det kommer de verkligen få göra om du låter dig inspireras av denna bok. Du lär dig om alla de råvaror som du vet att du behöver men inte vet hur du ska andvända. ”Ditt nya skafferi” riktar in sig på mat från Mellanöstern och Asien men något anp...
Läs hela artikeln
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Menysågning

Anthony Bourdain dissar nya menyer

Anthony bourdain dissikerar vanliga saker på menyn i sin sedvanliga x22hårdax22 stil. Att säga att inget ska ha skorpa om det inte är bröd, pizza eller paj vet jag inte om jag håller med om. Roligt är det iallafall att se en tidigare kock såga andra.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Chricke
0

Världens bästa risottorecept

Enligt kocken själv.

Ingen jantelag här inte. Joe Heflin hävdar att han ätit risotto hos de bästa. Att han är mer än kapabel att bedömma vad som är en bra eller den bästa risotton. Han berättar även att hans recept vunnit en x22major cooking contestx22. Receptet ser sannerligen kompetent ut, frågan är som vanligt med risottos, hur ser den ut? Om ni inte memorerat det, är 1 (us)cup 2,365882365 (sv)dl.
Läs mer om Produkter, ,
37.0°
+
Louise Valentin
0

Har du tråkigt på jobbet?

Uppdateras inte bloggarna snabbt nog och du sitter där uttråkad framför datorn, testa ett av Allt och mat:s quiz och se vad du kan om pilsnerkorv, servettbrytning och. Tyvärr så lär man sig inte något nytt eftersom de inte visar de rätta svaren, men det är ett kul tidsfördriv i alla fall!
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Höstsoppa

Nu när hösten är här kan det vara gott med en varm soppa. Matlagning kan inte bli så mycket enklare, bara att koka lite grönsaker i buljong och sen mosa ihop. Om man tycker bättre om sin mikro än spis kan jag varmt rekommendera Keldas kycklingsoppa.
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Louise Valentin
0

Kanelbullensdag

4 oktober

Jag antar att det inte har undgått så många men det är i alla fall kanebullensdag idag! Passa på och svulla bullar, för idag finns det inga gränser!
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Roger Åberg
0

En blogg om biffar

Äntligen någon som vågar säga ifrån!

En välskriven stockholmsorienterad passionerad blogg om biffar, såser och det som gör livet värt att leva för köttätare. Om du gillar biffar och undrar var och vad som är bra i biffvärlden borde den här slinka ner i bland dina bookmarks.
Läs mer om Produkter, ,
37.1°
+
Roger Åberg
0

Baconchoklad

Det bästa från två världar

Vi visste att det bara var en fråga om tid. När väl jänkarna lyckades fritera coca-cola var det bara landa på mars och att få lyckas kombinera rökt sidfläsk och kakaofett kvar. Den här kombinationen känns nästan illegal. Men ååh så intressant.
Läs mer om Produkter, ,