YouTube har nu 1,5 miljarder tittare i månaden
Skulle göra de flesta tv-kanaler avundsjuka 
42.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Volkswagens bilar ska börja prata med varandra
För en säkrare bilfärd 
44.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
I framtiden kommer hissar även gå horisontellt
Första testhissen installerad 
97kg
+
Bobby Green

Köksmyterna demaskerade

Svart på vitt om vanliga missförstånd i köket

Visa inte -artiklar
/

Hur är det nu egentligen. Kokar all alkohol bort ur grytan? Är gasspisar bättre än vanliga elspisar? Kan man fritera i olivolja? Allt detta, och mycket mer, går den oförtröttlige Peter igenom på sin tämligen fula, men mycket lärorika, sajt.

Själv fascineras jag av den vanliga vanföreställningen att man genom att bryna en stek sluter köttets porer. Det enda bryningen gör är att den ger den typiska stekyta och den speciella smak som kommer av den så kallade maillardreaktionen.

RSS 8 kommentarer till artikeln
.alex & co
Jag har en bättre idé - ät inte kött.
av .alex & co, tisdag 15 maj 2007 kl 22:12
behag
Vilken smaskig stek! Mat för män.

Hur hamna jag här?
av behag, tisdag 15 maj 2007 kl 22:13
per
kött är mord!
sex är onaturligt!
mac är bättre än pc!
av per, onsdag 16 maj 2007 kl 00:43
vito
haha, grymma sanningar. en del har jag aldrig hört, en del har jag trott på. Den enda av hans utsagor jag dissar är att electriska spisar nånsin skulle vara bättre än gas.
av vito, onsdag 16 maj 2007 kl 09:53
Gitto
Hihi, bilden är tagen av min pojkvän. Lätt grillad lammentrecote som serverades med ramslökspesto och tabbouleh. Kan ha varit det godaste kött jag någonsin ätit.
av Gitto, onsdag 16 maj 2007 kl 17:13
Bosse Bus
Han nämner en bok av Harold McGee; On Food and Cooking, The Science and Lore of the Kitchen. Köp den, läs den o lär om de mesta du lärt dej om mat. Tegelstenstjock men jag skrattade högt minst var femtionde sida.
av Bosse Bus, onsdag 16 maj 2007 kl 18:10
Bosse Bus
Länk:
av Bosse Bus, onsdag 16 maj 2007 kl 18:11
Gitto
On Food and Cooking är min husbibel! Den borde alla med minsta matintresse läsa!
av Gitto, onsdag 16 maj 2007 kl 18:43
Kommentera artikeln