m

Snygga skivor!

Skär lök med fingrarna i behåll

/

Det här var ingen dum idé om man är lika klantig som jag. Jag har konstant sår på fingrarna efter klumpiga försök att skära saker tunt, och det här redskapet skulle komma väl till pass. Framför allt när det gäller den där sista jäkla fnuttbiten som aldrig går att skära snyggt!

Lite över femtio kronor plus transatlantisk frakt får man betala för lökskärarhjälpen. Fast jag tycker att den ser misstänkt lätt ut att göra själv. Ska klura med ett par grillspett och lite eltejp. :)

RSS 5 kommentarer till artikeln
Stellan
En mycket snarlik grej hade min mor i tredje lådan nerifrån i köket, tillsammans med flera andra fiffiga grejer för att göra t ex gurkstavar och sådant. Det var Tupperware alltihop, det är jag rätt säker på.
av Stellan, måndag 14 maj 2007 kl 17:49
Stellan
Oh, you don't understand Swedish? Sorry about that.
Well, I was just saying that my mum had something very much like this, in her third kitchen drawer up, together with several other nifty devices for making cucumber sticks and stuff like that. It was all Tupperware, I believe.
av Stellan, måndag 14 maj 2007 kl 17:52
Gitto
Haha, Stellan, vad har du för tangentbord! :)
av Gitto, måndag 14 maj 2007 kl 18:21
vito
ja, såna där hade vi flera stycken när jag var barn, tycker dock en riktigt vass kniv är bättre... använde dem mest till att picka bröd och scones...
av vito, måndag 14 maj 2007 kl 21:24
Jyrgomatic
Stellan und Vito: jo, en sån hade vi också. Precis lika överreklamerad som alla köksgeråd som säljs via TV-shop.

En välvässad kniv och lite fokusering på uppgiften är allt som krävs, egentligen.
av Jyrgomatic, måndag 14 maj 2007 kl 22:05
Kommentera artikeln