m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Uppdaterat Kolla in historiskt SpaceX-lyft
Tänt vare här! 
49.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Apple vill att Siri ska kunna viska
Så att hon inte stör så mycket 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tyler, The Creator kör kontorskonsert
Det svänger ju 
87kg
+
Bobby Green

Korkat?

Hur man botar korkskadat vin

Visa inte -artiklar
/

Jag ställer mig lite skeptisk till om det här verkligen fungerar. Men om det fungerar är det genialiskt! Hur många gånger har jag inte kånkat hem ett gott vin till middagen bara för att upptäcka att det luktar och smakar gammal aptask. Givetvis har klockan hunnit bli stängt på Systembolaget, och jag är inte sådan att jag frivilligt avstår en planerad lullighet. Återstår bara att a) köpa folköl eller b) dricka upp giftet. Skam å sägandes brukar jag både säga A och B i den här situationen.

Men nu kan vi alltså lägga till en ny bokstav till rädda-kvällen-alfabetet: c) ta en generös mängd plastfolie, knyckla ihop den och lägg den i ett litermått. Häll på vinet och rör om i 5-10 minuter. Upprepa vid behov. Häll av vinet och drick.

Enligt artikeln absorberar polyetenplast (som plastfolie brukar vara gjort av) trikloranisol (den lömska föreningen som förvandlar vin till vämjeligt). Rena högstadiekemin med andra ord!

Och ja, jag vet. Plast i syrahaltigt vin kanske inte är den bästa idén om man är noga med vilka kemikalier man exponerar för sin insida. Men det är å andra sidan inte etanol i blodet heller. Återstår bara att se om det fungerar...

iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
32.2°
+
Roger Åberg
0